114

Share |

Lauantai 2.1.2016 - Reino Myllymäki


114. Sen verran "Lahela-kirjaa" eli kirjaa Ruohottuneet polut, asvaloidut kadut myytiin vuonna 2015.

23 kirjaa myytiin Ruotsinkylän kyläpäiwänä 19.9.2015 ja Lahela-seura on sen jälkeen myynyt K-market Lahelan kautta 62 kirjaa. Muuta tietä ostajalle kirja on päätynyt 29 kertaa. Näiden joukossa on myös suurten toimijoiden - Kirjavälityksen ja BTJ:n - kautta menneet kirjat. Niinpä kirja on päätynyt myös Keravan ja Tuusulan kirjastojen valikoimiin.

777. Sen verran euroja (laskujeni mukaan) kirjaprojekti on tuonut Lahela-seuran kassaan. Niin sen on pitänytkin. Joka kirjasta menee edelleen 2 euroa Lahela-seuralle mutta kyläpäivillä ja K-market Lahelan kautta menneistä vielä enemmän. Rahaa hyvään työhön.

Lahela-kirja on tehty digipainotekniikalla. Kädessä pidettävä kirja on digitaalisen prosessin analoginen lopputulos. Useimmat ovat edelleen sitä mieltä, että perinteisen kirjan käyttöliittymä on vastustamattoman hyvä digitaalisiin kilpakumppeneihin verrattuna. Kaikki eivät toki ole samaa mieltä.

Digitekniikka mahdollistaa pienet tuotantoerät. Ykköspainosta tehtiin 100 kpl: kaksi tuotantoerää, kumpikin 50 kpl. Kakkospainosta uskaltauduin ottamaan heti 100 kpl tuotantoerän. Ei tarvitse ottaa heti tuhansien kappaleiden painosta. Kirjaa voi siten korjata ja täydentää.

Uutta materiaalia on jo käytettävissä, eri asia sitten on, milloin sen ehtii ja jaksaa purkaa sanoiksi. Haaveissa on myös kylän vanhojen talojen sukuhistorioiden muuttaminen kirjalliseen muotoon; sille ei ole ollut aikaa eikä se ole myöskään alkaneen vuoden eikä seuraavankaan tavoitteissa. Lupasin nimittäin kesälle 2017 valmiiksi sekä Forsnabban (Myllymäen) talon perustajan Elias Olavinpoika Ahon jälkeläisiä käsittelevän kirjan että isäni vanhempien - Otto ja Saima Myllymäen - esivanhempia koskevan kirjan. Kun ne on saatu valmiiksi, sitten ehkä...

Sitä paitsi vuonna 2016 painaa päälle myös Ruotsinkylän kyläkirja. Mikähän senkin nimeksi tulee?

Avainsanat: kirjoittaminen, tietokijoittaminen, kirjailija, tietokirjailija, Lahela


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini