Ruotsinkylän Kyläpäivä 17.9.2016

Ruotsinkylan_kylapaiva_2016-09-17_240px_levea.pngPerinteinen Ruotsinkylän kyläpäivä - Klemetskog Utedag - järjestetään syyskuun kolmantena lauantaina, joka tänä vuonna on siis 17.9.2016 (kello 11-14) Johannisbergin kartanon riihellä osoitteessa Myllykyläntie 460.

Perinteisten asioiden - myyntipöytien, arpojen, tietokilpailujen, kahvilatuotteiden, lettujen ja elävän musiikin lisäksi tänä vuonna on tarjolla mm. hevosajelua, radio-ohjattavalla autolla ajamista, terätyökalujen teroitusta, Ruotsinkylän maatalousmuseoon ja Hawk-suihkuharjoituskoneeseen tutustumista ja vanhojen valokuvien (Ruotsinkylä & Lahela) skannausta.

Kun syyskauden huipentumasta on kysymys, myyntipöydiltä löytyy sadonkorjuukauden herkkuja.

Vanhoja 1900-luvun valokuvia paikoista, ihmisistä ja tapahtumista skannataan sekä Ruotsinkylän tulevaa kyläkirjaa varten että olemassa olevan Lahelan kyläkirjan täydennystä varten. Skannaus tehdään paikan päällä odottaessa, joten albuminsa ja valokuvansa jokainen saa tuoda ja viedä mukanaan. Lisäksi Lahelan kyläkirjaa "Ruohottuneet polut, asvaltoidut kadut" on ostettavissa Lahela-seuran osastolta.

Jami_C_2016-07-16.jpgIlmailumuseoyhdistys ry tuo kuljetusliike R. Stenvall Oy:n tuella tapahtumaan 40 jalan merikonttiin rakennetun Hawk-elämyskeskuksen, jossa on BAe Hawk Mk.51 -suihkuharjoituskoneen kaksipaikkainen ohjaamo-osa, johon pääsee tutustumaan pienet ja suuret ilman veloitusta - kunhan ottaa kengät jalasta!

Hawk-elämyskeskus esiteltiin ensi kerran Matkamessuilla tammikuussa 2016 ja Ruotsinkylä on sen 12. vierailukohde!

Kuvassa Hawk HW-314 Jämijärvellä heinäkuussa 2016.