Keskustelu

Matti AlankoRistikiventien ja Lahelantien risteys15.3.2013 23:30
Aamulla oli tosiaan mukavasti porukkaa koolla aamukahveilla. Kiitos tarjoiluista siihen osallistuneille. Mieli oli pitkään lämmin töihin ajellessani lähinnä runsaslukuisen osanoton vuoksi.

Liikennevalot ovat enemmistön mielestä paras vaihtoehto kyseiseen risteykseen jalankulkijoiden turvallisuuden kannalta. Ellei siis alikulkua tule. Liikenneympyrä on sujuvin autoliikenteen kannalta, mutta kevyt liikenne teiden yli pitää muistaa.

Reinolla olikin hieno idea. Tehdään Ristikiventien pohjoispuolella kevyen liikenteen väylä, sijoitetaan suojatie nykyisestä paikasta noin 50 metriä länteen ja siihen liikennevalot Kleivintien risteyksen suojatien malliin painonapeilla. Jalankulkijoiden ei tarvitse seurata kuin yhden tien liikennettä.

Tämä ratkaisu edellyttää tosin Lahelantien länsipuolelle kevyen liikenteen väylän nyt puuttuvalle osuudelle. Siitä on tehty oikein aloitekin kunnalle. Tuntuu tuo neuvottelu olevan hankalaa maanomistajien kanssa. Muinoinhan kunta teki jopa kevyen liikenteen väylän tontin poikki enempiä kyselemättä, oli kuulemma suunnitelmat kunnan talon ilmoitustaululla. Se oli siis ennen vanhaan viime vuosituhannella ja nyt ollaan liiankin arkoja.

Etenkin lasten ja muidenkin turvallinen liikkuminen on pääasia ja homma on hoidettava. Ei kai nyt kukaan vilkkaan väylän vierestä tontin ostanut kuvittele kevyen liikenteen väylän hyppäävän hänen tonttinsa kohdalla toiselle puolelle? Toisaalta kunnastakin on annettu epätarkkaa teitoa tulevaisuuden suunnitelmista. Täällä Ruotsinkylän puolellakin tontin ostajille on kunnasta kerrottu alueen pysyvän maatalousalueena hamaan tulevaisuuteen. Ja noistakin lupauksista on alle 10 vuotta.

Toivottavasti tässä Ristikiventien risteyksen kohdalla asukkaiden ääntä vielä kuunnellaan. Liikennevalot ovat kuitenkin ympyrää halvemmat. Liikenneympyrä on kuitenkin mainio keksintö autoilun sujuvuuden kannalta, mutta autoilijalla on aikaa odottaa valoissakin. Saattaisivat nuo valot vähentää läpiajoliikennettäkin Lahelantiellä.

Reino MyllymäkiRe: Ristikiventien ja Lahelantien risteys17.3.2013 12:25
Matti haastoi minut kertomaan ideastani enemmän. Kun keskusteluun tässä kohtaa on vaikea sijoittaa kuvaa, otin käyttöön blogityökalun, joka tähän asti onkin ollut käyttämättä.

Idea löytyy siis blogista: http://www.lahela.fi/blogi.htmlVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: