Keskustelu

Reino MyllymäkiMiten Ruotsinkylä saadaan pysymään maaseutumaisena ja avoimena?7.3.2013 13:33
Ruotsinkylää on kehitetty vuosikymmenten ajan maaseutumaisena ja näkymiltään avoimena kylänä. Vaikka tiiviimpää asutusta on syntynytkin esimerkiksi Maantiekylään ja Myllykylään, Miljoonapelto ei aikanaan toteutunut ja rakentaminen on onnistuttu pitämään metsäsaarekkeissa ja metsien reunoissa. Ruotsinkylän muuttuminen teollisuus- ja logistiikkatoimintojen alueeksi - joka joidenkin toimijoiden tavoitteissa on - on toistaiseksi onnistuttu estämään.

Tuusulanjokilaakso valittiin Uudenmaan kulttuuriympäristön helmien joukkoon. Toisaalta Ruotsinkylä oli mukana Vuoden Retkikohde 2013 -kilpailun finalistien joukossa.

Mitä voisimme tehdä, jotta Ruotsinkylä pysyisi maaseutumaisena ja maisemiltaan avoimina jatkossakin? Onko maatalous ainoa vaihtoehto? Ajaisiko vaikkapa golfkenttä samaa asiaa? Ota kantaa!

Matti AlankoRe: Miten Ruotsinkylä saadaan pysymään maaseutumaisena ja avoimena?9.3.2013 23:51
Vaikka minulla green card golfin peluuseen onkin, en millään näkisi Ruotsinkylän peltoja siinä tarkoituksessa. Toki se on parempi vaihtoehto teollisuudelle. Teollisuus ei sovi tänne asutuksen ja maaseudun keskelle. Ruotsinkylän alueella teollisuus sopii lentokentän läheisyyteen Kehä IV:n eteläpuolelle ja osin pohjoispuolellekin.

Asutus sopii näiden sivuteiden varsille metsien puolelle. Jätetään pellot maatalouden tarpeisiin. Vielä koittaa sekin aika, kun Suomessa tuotetut elintarvikkeet viedään käsistä puhtautensa vuoksi. Viimeaikaiset sotkut alkavat pikkuhiljaa herätellä kuluttajia, laatu maksaa aina enemmän kuin bulkkituotteet, joiden tuoteselosteet ei kerro kaikkea.

Mikko LamminpääRe: Miten Ruotsinkylä saadaan pysymään maaseutumaisena ja avoimena?18.3.2013 16:13
Tärkeintä on pitää kaavoittajat kurissa.

Voimme nostaa kylämme viihtyvyyttä pitämällä omat nurkkamme kunnossa.

Tienvarsien pusikot on syytä raivata maisemien ja liikenneturvallisuuden vuoksi.

Korjauskelpoiset rakennukset on korjattava ja muut hävitettävä.

Postilaatikotelineet voisivat olla yksilöllisen ilahduttavia tai yhdessä luotavan Ruotsinkylän mallin mukaisia.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: