Keskustelu

Reino MyllymäkiMitä mieltä Tuusulan pilkkomisesta?7.3.2013 13:25
Tuusula on "vain" 370 vuotta vanha. Aikanaan Tuusula koottiin lähinnä Sipoon, Nurmijärven ja Helsingin pitäjän osista; Lahela ja Ruotsinkylä tulivat tuosta viimeksi mainitusta.

Helposti Tuusula ei syntynyt. Vuosien kuluessa Tuusulalle on kehittynyt vahva identiteetti.

Mitä mieltä olet, pitääkö Tuusula säästää vai onko sillä itse asiassa mitään väliä mihin kuntiin kylämme kuuluvat? Mitä mieltä olet Tuusulan, Keravan ja Järvenpään liittymisestä yhteen. Syntyisikö toimiva kaupunki?

Antero LiukolaRe: Mitä mieltä Tuusulan pilkkomisesta?8.3.2013 18:39
Ei pitäisi

Matti AlankoRe: Mitä mieltä Tuusulan pilkkomisesta?10.3.2013 0:08
Tuusulaa ei pidä pilkkoa! Vaikka Jokela ja Kellokoski ovatkin kaukana pohjoisessa, ovat ne Tuusulaa. Jokelasta asioidaan Hyvinkäälle, kuten Kellokoskelta Järvenpäähän ja täältä Ruotsinkylästä vaikka Keravalle. Onhan tuo Jumbokin tuossa Vantaan puolella lähellä.

Jos meidät pakkoliitetään Vantaaseen, koen edelleen olevani ruotsinkyläläinen ja siten myös tuusulalainen. siinä mielessä identiteetti ei muutu. Vantaalaisena en kuitenkaan itseäni pitäisi, vaikka virallisesti niin olisi.

Järvenpää ja Kerava ovat molemmat olleet alunperin Tuusulaa, joten liitos olisi paluuta juurille. Kokoluokka olisi liitoksen jälkeen riittävä kaikkiin hallituksen kaavailuihin, tosin kriteerit tuntuvat muuttuvan koko ajan. Toimivuudesta on vielä paha sanoa mitään. 5 vuotta on kuitenkin taattu nykyiselle henkilöstölle irtisanomissuojaa tuotannollisista ja talodellisista syistä, joten sinä aikana olisi tulevan toiminnan mallit kehitettävä. Kouluverkko ainakin menisi uusiksi nykyisiltä raja-alueilta. Terveyskeskukset ja muut virastot myöskin.

Pahin asia näissä liitoksissa ja pilkkomisissa on kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksien väheneminen. Selvitysryhmään kuuluva Keravan entinen kaupunginjohtaja Rolf Paqvalin totesi nykyisenä helsinkiläisenä, ettei ole vieläkään löytänyt mitään kanavaa vaikuttaa asuinalueensa päätöksentekoon.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: