Keskustelu

Mikko LamminpääÄänestä Ruotsinkylä Vuoden Retkikohteeksi21.1.2013 11:55
Tuusulan Ruotsinkylä on päässyt ehdokkaaksi Vuoden Retkikohde 2013 -äänestykseen.

Kilpailun voittaja valitaan nettiäänestyksenä osoitteessa www.retkimessut.fi. Äänestä ja pistä sana kiertämään! Kerro seurasi jäsenille, FB-ystävillesi, työ- tai koulukavereillesi, sukulaisille ja naapureille. Aikaa on 17.2.2013 asti.

Toissa vuonna saimme Tuusulanjärvestä Uudenmaan maakuntajärven. Retkeillään ja äänestetään nyt Ruotsinkylä maailmankartalle!

Vuoden Retkikohde 2013 -kilpailun teemana on tänä vuonna monitoimikohde. Nyt etsitään monipuolista, ajankohtaista ja helposti saavutettavaa luontoretkikohdetta, jossa voi harrastaa vähintään kahta retkeilymuotoa minä tahansa vuodenaikana. Ruotsinkylä sopii tuohon muottiin täydellisesti.

Monipuolinen keidas miljoonien ulottuvilla

Ruotsinkylä sijaitsee Etelä-Tuusulassa Riihikallion, Lahelan, Seutulan, Hki-Vantaan lentokentän ja Korson kainalossa. Sinne on kahdella miljoonalla suomalaisella alle tunnin ajomatka.

Ruotsinkylän ulkoilun ydin on 500 hehtaarin suuruinen tutkimusmetsä, jossa Metsäntutkimuslaitos on vuodesta 1923 viljellyt ulkomaalaisia puulajeja ja tutkinut kotimaisia lajeja. Paikoin poluilla patikoidessa tai lumikenkäillessä tuntee olevansa ulkomailla, sillä eri puulajeja alalajeineen on kaikkiaan 250! Parhaiten puihin pääsee tutustumaan Paratiisinmäen puulajipolulla ja Maisalantien varressa olevassa arboretumissa, joka nousee kyläläisten talkoovoimin pian uuteen kukoistukseen.

Tuusulan Voima-Veikot on laatinut alueesta tuoreen suunnistuskartan, jolla on kisattu jopa pyöräsuunnistuksen Suomenmestaruuksista. Korson Kaiku järjestää haastavilla poluilla vuosittaisen maastopyöräilytapahtuman, joka kerää satoja osallistujia.

Myllykylän Myllyn ajamilta Ruotsinkylän laduilta kulkee yhdyslatu Lehtikuusenmäelle, jolla hiihdellään Tuusulan kunnan ylläpitämää latua. Metsähallitus teki sen varteen syksyllä parkkipaikan. Siellä kelpaa myös hölkätä, ratsastaa ja sauvakävellä. Syvässä laaksossa virtaavan joen ylittävä silta uusitaan lähiaikoina.

Professorin Pytinki rakennettiin vuonna 1925 metsämuseoksi. Sen nurkalla on hieno nuotiopaikka, jonka läheisyyteen on tulossa puucee. Tuhannet koululaiset ovat aloittaneet Pytingiltä metsätietopolkunsa opettajien, 4H:n ja Suomen Metsäyhdistyksen opastamina. Metla viimeisteli uuden Raition reitti -metsäopetuspolun viime vuonna Korsontien varteen Pirunkorpeen.

Mätäkivennummen lukemattomilla poluilla vilisee kävelijöitä ja koiranulkoiluttajia sulassa sovussa ympäri vuoden. Mätäkivenmäen haastavat reitit ovat erityisesti maastopyöräilijöiden ja polkujuoksijoiden suosiossa.

Ruotsinkylän halki virtaa 15 kilometrin pituinen Tuusulanjoki, jonka arvoa kalastus- ja melontakohteena pyritään parantamaan. Maakunnallinen Seitsemän veljeksen vaellusreitin linjaus kulkee Ruotsinkylän lounaisosien halki, mutta reitin toteutus odottaa maastotöitä ja maanomistajien kanssa käytäviä neuvotteluita.

Vuoden Retkikohde 2013 -äänestyksen voittaja julkistetaan Retkimessuilla, jotka pidetään 8.-10.3.2013 Helsingin Messukeskuksessa. Voittaja saa 5000 euron suuruisen palkinnon retkikohteen kehittämiseen.

Matti AlankoRe: Äänestä Ruotsinkylä Vuoden Retkikohteeksi22.1.2013 22:36
Hienoa Mikko! Olet tehnyt kovasti pohjatyötä vuoden retkikohteeksi valinnan vuoksi. Nyt on meidän muiden vuoro ponnistella. Kertokaamme kaikille tutuille tavalla jos toisella nettiäänestyksestä. Tuusulan järvi saatiin äänestysaktiivisuudella maakuntajärveksi, tehdään nyt Ruotsinkylästä vuoden retkikohde.

Tervetuloa ensi sunnuntaina 27.1. Ruotsinkylän koululle kello 17 alkavaan lumikenkäkuutamokävelyyn!

Matti HarjunenRe: Äänestä Ruotsinkylä Vuoden Retkikohteeksi29.1.2013 8:03
Äänestämään pääset suoraan ao. osoitteessa:

http://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin595957&SID=71dbd924-207d-4412-827e-ddf7c6d914f7&dy=1038670780Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: