Keskustelu

Reino MyllymäkiTarvitaanko Lahelaan ja Ruotsinkylään alueellista kehittämistoimikuntaa?8.11.2012 19:17
Niin, Tupu on kolme vuotta sitten ehdottanut alueellisten kehittämistoimikuntien perustamista. Ei mennyt läpi. Pitäisikö sellaisia olla? Itse olen kovin huolissani 35 000 asukkaan ja kunnanvaltuutettujen & kunnan virkamiesten pitkästä välimatkasta päätöksentekoasioissa kuntademokratiassa.

marjatta liukolaRe: Tarvitaanko Lahelaan ja Ruotkysinkylään alueellista kehittämistoimikuntaa?22.11.2012 21:46
kyllä

marjatta liukolaRe: Tarvitaanko Lahelaan ja Ruotsinkylään alueellista kehittämistoimikuntaa?22.11.2012 22:03
nopeus valvontaa useimmin maisalantiellä fokus suunitelmiä kiirehdittävä

Hannu LehtinenRe: Tarvitaanko Lahelaan ja Ruotsinkylään alueellista kehittämistoimikuntaa?28.11.2012 1:39
Tarvitaan. Miksi Lahelan koulu on edelleen Ruotsinkylässä, vaikka pääosa väestöstä asuu Lahelassa ja siellä on vuosikymmenet ollut koulun paikka. Miksi Lahelantien liikenneongelmiin suhtaudutaan vähätellen, kun taas Klemetskogin koulun kohdalle ovat yllättäen ilmestyneet liikennevalot. Jos Lahelan asukkaat eivät osaa hoitaa suhdetoimintaa tai käyttää hyväkseen vaikutusvaltaa, siihen tarvitaan jokin virallinen kanava. Ehkä sellainen löytyy Ruotsinkylästä, otetaan oppia ja kysytään neuvoa! Ehkä löytyy kanava ja valta!

Reino MyllymäkiRe: Tarvitaanko Lahelaan ja Ruotsinkylään alueellista kehittämistoimikuntaa?12.1.2013 8:45
Lahelalla on kyllä koulu. Se sijaitsee Vaunukankaalla. Se ei tietenkään sijaintinsa ja kokonsa puolesta ole lahelalaisille riittävä, vaan Lahelan lapset on jaettu Vaunukankaan, Mikkolan ja Ruotsinkylän kouluihin. Ruotsinkylässä lahelalaisia on nähdäkseni puolet. Lahela kaipaisi omaa alakoulua tai ainakin koulua 1-3 -luokkalaisille, sillä vanhempien mahdollisuudet saattaa pieniä koululaisia ovat liikenneolosuhteiden vuoksi muualle kuin Ruotsinkylään hankalat.

Reino MyllymäkiRe: Tarvitaanko Lahelaan ja Ruotsinkylään alueellista kehittämistoimikuntaa?12.1.2013 8:55
Klemetskogin koulun kohdalla olevan suojatien turvattomuus on ollut pitkäaikaisen valituksen aihe ja esillä liikenneilloissa. Kun Maisalantie viimeksi päällystettiin, kohdalle kaavailtiin ensin vain keskisaareketta. Tie oli kuitenkin liian kapea, jotta se olisi voitu rakentaa (keskisaarekkeen pitää olla vähintään polkupyörän levyinen). Ely-keskus keksi sitten itsekseen - ilmeisesti kuntaa informoimatta - ratkaisun sekä suojatien turvallisuuteen ja ajonopeuksien alentamiseen.

Kaksi Lahelantien pahaa kohtaa on kuitenkin prosessissa. Hernemäentien risteys kuuluu uuden Tuusulanjoentien risteysalueeseen, joten se parannetaan ilmeisesti samassa yhteydessä, kun Tuusulanjoentie rakennetaan. Kun Lahelantie on tällä kohtaa Ely-keskuksen vastuulla ja Tuusulanjoentiestä on tulossa kunnan katu, Hernemäentien risteyksen parantaminen on kiinni kunnan ja Ely-keskuksen yhteistyöstä - tai pikemminkin sen puutteesta.

Ristikiven risteys on kunnan vastuulla olevaa aluetta. Siihen kunta kaavailee kiertoliittymää, joka vielä sopisi kunnan vastuussa olevalle alueelle. Kiertoliittymä siihen voidaan saada sekä kevyen liikenteen väylien järjestelyjäkin ilmeisesti mutta liikennevalojen saaminen nähtävästi edellyttäisi Ely-keskuksen mukaantuloa. Ely-keskuksen resurssit ovat niin pienet, että siihen putkeen joutuminen siirtäisi risteyksen turvallisuuden parantamisen pitkälle tulevaisuuteen.

Mielestäni Ristikiventien risteyksen parantaminen kiertoliittymällä ei vaan paranna kevyen liikenteen turvallisuutta riittävästi.

Reino MyllymäkiRe: Tarvitaanko Lahelaan ja Ruotsinkylään alueellista kehittämistoimikuntaa?12.1.2013 9:02
Tänään Keski-Uusimassa esillä olleet Tuusulan tulevaisuuden vaihtoehdot ovat kuntademokratian ja erityisesti lahelalaisen ja ruotsinkyläläisen vinkkelistä niin karmeat, että alueellinen kehittämistoimikunta on saatava Etelä-Tuusulaan heti, viimeistään 2013.

Jo pelkästään kolmen kunnan yhdistyminen (Tuusula, Kerava ja Järvenpää) merkitsee, että kunnista katoaa 94 kunnanvaltuutetun paikkaa. Ellei lakia muuteta. Nykyisellään jokaisella kunnalla on 51 valtuutettua, yhdistelmällä olisi vain 59. Jos nykyisellään Tuusulassa on 741 asukasta per valtuutettu, uudessa kunnassa niitä olisi 1 896 ja seitsemän kunnan suurkuntamallissa 3 338.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: