Nähdään Kaivopuistossa perjantaina 9.6.!

Share |

Torstai 8.6.2017 - Reino Myllymäki


Tällaista ei tapahdu joka kesä. Ei todellakaan, viimeksi lentonäytös Helsingin Kaivopuistossa oli vuonna 1955, eli 62 vuotta sitten. Mutta huomenna se tapahtuu.

Kaivopuiston lentonäytös on Vantaalla sijaitsevan Suomen Ilmailumuseon ja sen yhteistyökumppaneiden Suomi 100 -teemaan ponnistus; haaveena on tehdä tapahtumasta teeman suurin yleisötapahtuma. Siihen riittäisi 100 000 osallistujaa.

Kaikki syyt jättää väliin huominen klo 16 alkava lentonäytös ovat tekosyitä. Tapahtuma on lähellä ja se on ilmainen. Lentonäytökset järjestetään yleensä lentokentillä, joissa sateenvarjot ovat kiellettyjä. Kaivopuiston lentonäytös järjestetään merialueella ja sateenvarjotkin olisivat sallittuja. Mutta sääennusteen mukaan niitä ei tarvita: tulossa on puolipilvistä, +17 C ja 4 m/s. Parempaakin on ollut - mutta harvoin!

Allekirjoittaneella oli mahdollisuus osallistua tänään iltapäivällä medialle tarjoitettuun tilaisuuteen, jossa pääsimme Helsinki-Vantaan platalle katsomaan mm. Gripenin ja Eurofighter Typhoonien saapumista. Tässä maistiainen:

Eurofighter_Typhoon_1_720x405.jpg

Nähdään huomenna Kaivopuistossa!

Avainsanat: Ilmailuhistoria, ilmailu, lentonäytös


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini